Voor 8 personen
Voorbereiding: 20 minuten – Bereiding 20 tot 25 minuten
GROEN 2 SP BLAUW 2 SP PAARS 2 SP

Ingrediënten:
200 gr bloemkoolroosjes
1 ei, klein
30 gr. Emmentaler kaas, geraspt
4 kl tomatenconcentraat
2 kleine champignons
8 bolletjes mozzarella van 10 gr
4 cherrytomaatjes
1 handje rucolablaadjes
gedroogde oregana

Nodig: 2-in-1 mini cakebakvormen van WW

Instructies:
Was en droog de bloemkool. Hak de bloemkool fijn in de keukenmachine tot het eruit ziet als griesmeel. Doe het bloemkoolmeel in een schone vaatdoek en druk stevig aan, om er zoveel mogelijk vocht uit te persen. Doe het meel vervolgens in een kom en meng het ei en de geraspte kaas.

Verdeel het bloemkoolmeel over de bakvormen (taartjesformaat) en druk aan. Bak in een voorverwarmde oven voor, ongeveer 12 minuten op 200 graden Celsius. De bloemkoolbodems mogen uit de oven wanneer de bovenkant net goudbruin kleurt.

Haal de bloemkoolbodems uit de oven. Smeer de bodems in met het tomatenconcentraat, bestrooi met oregano, bedek met plakjes champignon en garneer met bolletjes mozzarella. Zet de bodems weer terug in de oven en bak nog ongeveer 8 minuten.

Haal de bodems uit de oven en decoreer de bloemkoolpizza’s met de cherrytomaatjes en rucolablaadjes.