Boerenkoolquiche
Boerenkoolquiche

12

Boerenkoolquiche

Recept is voor 12 porties; 7 Smart Points per portie.

Ingredienten

  • 400 gr boerenkool
  • 2 uien
  • 1 klein teentje knoflook
  • 125 ml groentebouillon
  • 250 gr bloem
  • 2 eetlepels water
  • 125 gr halfvolle boter
  • zout
  • 1 bosje basilicum
  • 250 ml magere melk
  • 4 middelgrote eieren
  • 90 gr geraspte Parmezaanse kaas
  • peper
  • 70 gr kalkoensalami

Bereidingswijze

Maak de boerenkool schoon en hak fijn.

Pel en snipper de uien.

Pers het teentje knoflook.

Doe de boerenkool met ui, knoflook en bouillon in een pan en laat met een deksel op de pan ca. 20 minuten op middelhoog vuur stoven.

Stoof de boerenkool nog ca. 15 min zonder deksel; giet af en laat ca. 20 minuten afkoelen.

Kneed de bloem met water, boter en een halve koffielepel zout tot een deeg, rol uit tot een cirkel en bekleed hiermee een quichevorm (26 cm).

Verwarm de oven voor op 200 graden Celcius.

Was de basilicum en schud droog.

Pureer met melk, eieren en Parmezaanse kaas en breng op smaak met peper en zout.

Snij de salami in blokjes.

Druk het vocht uit de boerenkool, meng met de salami, verdeel over het deeg en schenk het eimengsel erover.

Bak de quiche ca. 40 minuten in de oven en serveer.

https://www.sasvana.nl/boerenkoolquiche/