FITPOINTS

Wat zijn FitPoints?

Door te bewegen verdien je FitPoints – dit zijn exclusief door WW gepersonaliseerde punten gebaseerd op je lengte, gewicht, leeftijd en geslacht. Ook krijg je een persoonlijk bewegingsdoel. Je kunt hieraan zien hoeveel FitPoints je dagelijks of wekelijks zou moeten verdienen. Als je dagelijks al jouw beweging in je bewegingsdagboek bijhoudt, wordt dit automatisch geanalyseerd en kan jouw bewegingsdoel worden aangepast.

Alle activiteiten tellen mee

FitPoints doen meer dan stappen tellen, de afstand meten of tijd bijhouden; ze leiden je naar activiteiten die je helpen sterker, fitter en gezonder te worden. Daarnaast zijn ze ook efficiënt: je verdient meer FitPoints naarmate de intensiteit van de sport hoger is.

Het maakt niet uit wat je kiest, het belangrijkste is dat jij ervan geniet. In de WW app en op de WW website vind je veel suggesties, van auto wassen tot zumba, dus onderzoek je opties en maak plezier!

FitPoints inwisselen voor SmartPoints?

Bij WW hechten we veel belang aan meer bewegen: je krijgt er meer energie van, je voelt je beter in je vel en je slaagt er beter in om je gewichtsverlies te behouden. En het geeft je ook gewoon een goed gevoel! Maar het is natuurlijk ook belangrijk dat je een systeem vindt dat werkt voor jou. Dus als FitPoints voor SmartPoints waarden inwisselen werkt voor jou, ga daar dan gewoon verder mee. Levert het niet de gewenste resultaten op, dan is het beter dat je ermee stopt. Het inwisselen van FitPoints is tenslotte maar een van onze vele hulpmiddelen om het programma flexibel en leefbaar te houden.

Hoe wissel je FitPoints in?

Om FitPoints in te wisselen, moet je eerst het aantal FitPoints verdienen dat overeenstemt met 3.000 stappen per dag. Pas dan kun je eventuele extra FitPoints beginnen in te wisselen voor SmartPoints. (Bij de meeste WW Members gaat het om 3 à 4 FitPoints per dag.) Waarom? We berekenen je SmartPoints Budget met de veronderstelling dat je iedere dag wel wat beweging krijgt (bv. een korte wandeling maken of boodschappen doen). Om FitPoints te kunnen inwisselen voor SmartPoints, moet je dus eerst dat dagelijkse activiteitsniveau behaald hebben. Het aantal FitPoints dat we voor dat activiteitsniveau bepaald hebben, is het equivalent van 3000 stappen per dag. Eventuele extra FitPoints kan je dan één op één inwisselen voor SmartPoints. Geen paniek, wij rekenen het wel voor je uit! 

Er zijn twee manieren om FitPoints in te wisselen:

 • Eerst mijn weekextra inwisselen. Zodra je je SmartPoints dagtotaal hebt opgebruikt, kun je je weekextra gebruiken. Wanneer ook je weekextra op is, kun je de FitPoints gebruiken die je verdiend hebt bovenop het equivalent van 3000 stappen per dag. Het aantal FitPoints dat je kunt gebruiken, vind je terug onder ‘Resterende FitPoints’.
 • Eerst mijn FitPoints inwisselen. Zodra je je SmartPoints dagtotaal hebt opgebruikt, kun je de FitPoints gebruiken die je verdiend hebt bovenop het equivalent van 3000 stappen per dag. Wanneer je alle beschikbare FitPoints opgebruikt hebt, begin je je weekextra te gebruiken.

FitPoints in de praktijk

 • Je FitPoints bijhouden
  Je kunt je activiteit(en) handmatig ingeven in ‘Mijn dag’ in de WW app, of een activity tracker verbinden om je activiteit automatisch te laten registreren in je bewegingsdagboek!
 • Je wekelijkse FitPoints-doel
  FitPoints zijn gebaseerd op je gewicht, zodat je een nauwkeurig beeld krijgt van de energie die je verbruikt. Wanneer je nieuw bent bij WW en voor de eerste keer inlogt, vul je een vragenlijst in (checklist) met onder andere vragen over jouw activiteitsniveau. Aan de hand hiervan is jouw wekelijkse FitPoints-doel bepaald. Als je dit doel hebt bereikt of er zelfs overheen bent gegaan, kun je het makkelijk aanpassen. Heb je het doel niet bereikt? Pas het dan aan zodat het haalbaar wordt. Hieronder leggen we je uit hoe je je FitPoints-doel kunt aanpassen.
 • Je FitPoints-doel bijstellen
  Om je doel bij te stellen, ga je gewoon naar Instellingen in de WW app of op ww.com.

Voor iOS:

 • Tik op je profiel (het pictogram rechtsboven)
 • Tik op Instellingen (ziet eruit als een tandwieltje rechtsboven)
 • Tik op Activiteiten > Huidig doel
 • Stel het naar boven of beneden bij

Voor Android:

 • Tik op je profiel (het pictogram rechtsonder)
 • Tik op Instellingen (ziet eruit als een tandwieltje rechtsboven)
 • Tik op Beweging
 • Je ziet hier je huidige doel. Tik erop om het naar boven of beneden bij te stellen.