Gebakken eieren met gepofte bonen

Een heerlijk recept van Jamie Oliver

Benodigdheden (2 pers)

Bereidingswijze:

Snijd de tomaatjes doormidden en hussel ze met het citroensap, de olie en een snufje zeezout door elkaar. Pluk de basilicumblaadjes (houd de kleinste blaadjes apart als garnering) en schep ze door de tomaatjes. Laat een paar minuten staan.

Zet ondertussen een grote koekenpan met antiaanbaklaag op hoog vuur. Laat de bonen uitlekken. Doe de bonen met het venkelzaad en een snufje zwarte peper in de pan en schud ze ongeveer 5 min. regelmatig om, het is de bedoeling dat de bonen schroeien en openbarsten. Voeg de aangemaakte tomaatjes met het water toe, breng op smaak met peper en eventueel zout en laat alles 1 min. op hoog vuur flink pruttelen.

Breek er aan beide kanten een ei bij. Leg een deksel of stuk aluminiumfolie op de pan. Draai het vuur halfhoog en laat de eieren zachtjes bakken: 3 tot 4 min. voor zachte dooiers, iets langer als je de eieren liever doorbakken hebt. Rooster ondertussen het brood.

Verdeel de ricotta over de sneetjes warme toast en serveer ze naast de gebakken eieren met bonen. Strooi er het apart gehouden basilicum over en ga meteen aan tafel.

Serveertip:

Serveer dit gerecht eens met een drupje balsamico-crème en/of een scheutje pittige chilisaus. Dit maakt het nog lekkerder.