Pindakaaspoeder??

Pindakaas. Man, man, man. Het liefst eet ik het elke dag. Pindakaas op een rijstwafel, pindakaas door mijn yoghurt (je echt), pindakaas op een appeltje, pindakaas als saus bij mijn eten…… Bedenk het en ik zou het zo kunnen eten. Maar dan bedoel ik niet die vieze van Calvé, vol met allerlei zooi, nee gewoon de 100% pindakaas van Albert Heijn bijvoorbeeld. Met alleen pinda’s, punt.

Maarja, pindakaas is best vet. Vol met goede vetten, maar vet. En hoog in de punten. Dus ik moet wel een beetje opletten met het vetgebruik. Goede vetten zijn goed, maar te veel vet, ook al zijn het goede vetten, is dan weer niet goed.

Nu had ik al een hele tijd geleden gelezen over pindakaaspoeder. Huh? Ja pindakaaspoeder. Daar zou minder vet in zitten, dus minder punten. Ik was er eigenlijk nooit aan toe gekomen om het te bestellen. Maar nu zag ik het online staan en ik dacht: nu gaat het gebeuren. De aankoop der aankopen. Bleek dat de site waar ik de hemelse poeder zou aanschaffen alleen nog beschikte over pindakaaspoeder met chocola. Ik zag een win-win situatie voor me. Pinda’s – chocola, what’s not to like?

Dus, klik, betalen en de volgende dag in huis.

Foto’s Yelena Yemchuk/Getty Images, men’s health, sva

Hoe blij kan je zijn met een pakje?

Op de verpakking staat dat je twee eetlepels poeder moet aanmaken met 1 eetlepel water. Goed roeren en dan heb je 1 portie van 12 gr. pindakaas goed voor 1 SmartPoint. Dat scheelt nogal met de 3 punten voor de reguliere pindakaas.

Hoe kan het nou dat het zo in punten scheelt? PB2 pindakaas poeder wordt gemaakt door pinda’s langzaam te roosteren en daarna te persen om de olie (vet) te verwijderen. Het is vrij van kunstmatige smaakstoffen, zoetstoffen of conserveermiddel.

En de smaak? De echte pindakaas blijft favoriet, maar deze is echt goed te doen! En wat ik ook wel handig vind, ik pak ook echt alleen maar de twee eetlepels poeder met 1 eetlepel water en daar laat ik het bij. Zo’n pot met een mes erin nodigt wat mij betreft veel te veel uit naar nog een likje extra!