“ Deze lunch is perfect om mee te nemen. Wil je dat de kikkererwten knapperig blijven? Voeg ze dan pas toe als je de salade gaat eten”

 

Salade met geroosterde kikkererwten, spinazie en kip

2 porties

Ingredienten

  • • 250 gr kipfilet
  • • 60 gram spinazie
  • • 250 gr cherrytomaatjes
  • • 1/2 rode ui
  • • 60 gr feta light
  • • 250 gr kikkererwten uit blik of 80 gram gedroogde kikkererwten
  • • 1 tl (gerookt) paprikapoeder
  • • 1 tl oregano
  • • mespunt chilipeper
  • • mespunt komijnpoeder
  • • 1 kl olijfolie
  • • peper & zout

Bereidingswijze

Indien je gedroogde kikkererwten gebruikt, zorg dan dat je ze van tevoren al 4 uur hebt laten weken in water en 90 minuten hebt gekookt in een beetje zout.

Verwarm de oven voor op 200 graden. Doe de kikkererwten in een ovenschaal en dep ze droog met een keukenpapiertje. Doe er een koffielepel olijfolie en alle kruiden bij en hussel goed door elkaar. Snijd de kip in kleine blokjes en voeg deze toe aan de kikkererwten. Meng nogmaals en zet 20 minuten in de oven waardoor de kikkererwten knapperig worden en de kip gaar wordt.

Snijd de ui fijn, snijd de spinazie in wat kleinere reepjes en snijd de cherrytomaatjes in vieren. Meng alle ingrediënten door elkaar en verbrokkel de feta erboven.

Smart Points

2 SP per portie.

https://www.sasvana.nl/salade-met-geroosterde-kikkererwten-spinazie-en-kip/

 

Dit recept komt van de site eat.love.food.