Heb je zin in hartig? En wil je een snelle, maar toch gezondere snack? Probeer deze hartige wafel met bloemkool eens.

Ingrediënten voor 4 porties
250 gr. ongekookte bloemkoolrijst
50 gr. geraspte wortel
2 eetlepels verse platte peterselie
1 eetlepel bieslook
1 ei (L)
120 gr light mozarella (geraspt of heel klein gehakt)
100 gr. magere Griekse yoghurt
Mierikswortel naar smaak (ong 1 eetl)
zout en peper

Instructies
Verwarm het wafelijzer.
Doe in een kom de bloemkoolrijst, wortel, peterselie, bieslook, zout, peter, mozarella en het ei. Zorg ervoor dat alles goed gemengd is. Maak er vier porties van.

Vet het wafelijzer in met een oliesprayer en doe 1/4 van het beslag in het wafelijzer. Bak voor ongeveer 3 tot 4 minuten of totdat het gaar is. Haal de wafel uit het ijzer en bak zo alle vier de wafels.

Maak een sausje van de magere Griekse yoghurt, de mierikswortel en breng op smaak met zout en peper.

Serveer de wafels met de mierikswortelsaus.

Team groen: 3 SmartPoints
Team blauw: 2 SmartPoints
Team paars: 2 SmartPoints

Recept komt van de website van WW USA